TRADITIONEN VANDT OVER FORNUFTEN

En pige blev født – min fødselsberetning

11921665_10207884030243667_2485961824365094190_n

Jeg elsker selv at læse fødselsberetninger og ligger selv hver aften og glor hele internettet igennem for beretninger som ligner noget af det, som jeg selv ønsker til min fødsel. Jeg vil gerne dele min fødselsberetning – en beretning om en lille pige der tog hele verden med storm.

“Jeg havde i 9 måneder ikke været nervøs for fødslen. Jeg var sikker på at jeg skulle have en fantastisk fødsel, og intet skulle gå galt – indtil jeg stod i det. Jeg havde alt klar – jeg var så klar til min hjemmefødsel.

Da jeg vågnede om morgenen (39+0) kl 08.00 D. 29/8 indtages min krop med veer. De var kraftige lige fra starten af og også regelmæssige – på daværende tidspunkt med 5 min imellem hver ve. Dagen føltes pludselig lang, og efter de første 6 timer havde jeg ikke udvidet mig mere end 2 cm! Det var jo ulideligt.. og fuldstændig unfair! Hvorfor var det lige at det var mig der skulle straffes? Hvorfor hører man kun om de skide lynfødsler, hvor babyer nærmest bliver spyttet ud – for sådan var det da bestemt ikke her!

Efter 15 timers helvede med veer var jeg sikker på at jeg skulle dø. Jeg var fuldstændig overbevist om at min krop ville bukke under for det kæmpe pres og ikke mindst belastningen den blev udsat for! Jeg havde på 15 timer KUN udvidet mig 3 cm – fuck altså! Som om jeg ikke havde lidt nok..

 Kl. 22.30 måtte jeg opgive min drøm om hjemmefødsel – jeg kunne næsten ikke få luft af bare smerte. Jeg blev nødt til at få smertestillende, hvis jeg overhovedet skulle klare den her fødsel. Jordmoderen mente at det mest forsvarlige var at vi tog på sygehuset, både i forhold til blodtryk og vejrtrækning.

 Kl. 23.15 får jeg lagt blokaden, men den hjalp da bare nul og niks! Veerne var stadig smertefulde, og følelsen af at min krop var ved at blive revet fra hinanden var meget klar! De havde lagt blokaden forkert. Shit altså.

Kl. 00.30 får jeg nr. 2 blokade i håb om at den kunne give min krop ro. Det gjorde den! Fra jeg var 4 cm åben til jeg var 10 cm åben kunne jeg slet ikke mærke mine veer – jordmoderen måtte fortælle mig når jeg fik en. Mere luksus blev det vist ikke! Men det var jo slet ikke sådan det skulle have været….

Blokaden aftog da Haley kom længere ned i bækkenet, og jeg helt ærligt følte, at jeg skulle skide. Pressefasen var i gang. Jeg måtte IKKE presse endnu, ej heller selvom jeg var 10 cm åben! Hun var ikke langt nok nede endnu. 

Aldrig har ønsket noget så meget – at presse!

 

Kl. 03.09 må jeg presse! Thank god!

 

30. august 2015 klokken 03.39 var vores prinsesse født. Jeg skulle syes 3 steder, men smerterne var ligegyldige – jeg lå med mit vidunder i mine arme. Hvor ondt det end gjorde på mig, så var jeg ligeglad – alt var ligegyldigt så længe hun bare lå lige der på min mave.. og så så skøn ud – hun var min – helt og aldeles min.

Selvom drømmen om hjemmefødsel ikke gik i opfyldelse, så fortryder jeg ingenting! Jeg var så glad for sygehusets hjælp og ressourcer. Havde du spurgt mig under fødslen om jeg skulle have flere børn, så havde jeg klart sagt nej! Hun blev enebarn! Men nu? Nu tænker jeg at det var den VILDESTE oplevelse, og for søren hvor jeg glæder mig til det igen! Så intimt og ikke mindst overvældende en oplevelse! Min krop er sej, den kan holde til virkelig meget – mere end jeg nogensinde havde forestillet mig. Jeg er så lykkelig for at være mor – og gør det jo en gang til.  Hun er det hele værd. Alle smerter. Aldrig har jeg elsket noget højere. 

11923265_10207853346156584_8178991022674344873_n

En lækker lille pige blev født – 3415 gram & 50 cm ren kærlighed.

 

Måske du vil dele din fødselsberetning? 🙂 

 

Kærligst, Fie


Følg mig gerne på Facebook.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TRADITIONEN VANDT OVER FORNUFTEN