Det behøver ikke altid være en syg verden, vi lever i!

Bør kejsersnit være valgfrit?

akut-kejsersnit3

I dagens Danmark er det helt valgfrit hvorledes man ønsker at få foretaget et kejsersnit eller om man ønsker en vaginalfødsel. I mit hoved er det fuldstændig absurd. 

Min blog er lavet for at komme ud med nogle holdninger, for at have et frirum hvor jeg kan råbe pis og lort til det hele, når det koger over. Der hvor jeg kan dele glæde, men såvel også frustrationer, og i dag er ikke anderledes.

Jeg synes det er under alt kritik, at man selv kan få lov til at bestemme om ens barn skal ud igennem maven eller igennem skeden. Undskyld jeg er så direkte, men jeg bliver nødt til at skære det helt ud i pap for ikke at blive misforstået. Først og fremmest er kejsersnit slet ikke en naturlig vej for mig. Jeg forbinder det faktisk ikke med noget naturligt overhovedet. Det er et stort indgreb, hvor man bedøver det meste af kroppen, for at kunne hive et barn ud fra maven. Der er meget større chance for at barnet bliver stresset på vejen ud, da barnet ikke selv får lov til at bestemme tempoet. Tempoet er allerede bestemt af lægerne.

Det lyder vel heller ikke naturligt for jer?

Sidder du med et kejsersnit på bagen, så bliver du nok lidt harm. Og det er også okay, vi kan ikke alle være enige – der SKAL være plads til uenigheder. Og I skal ikke dunke jer selv oveni hovedet fordi I har fået foretaget et – jeg skal ikke bestemme hvorvidt I skal have foretaget et kejsersnit.

Jeg siger bare!! Stod det til mig, så bør kejsersnit slet ikke være en valgfri mulighed, men være en evt. nødvendighed hvis der opstår komplikationer som gør at intet andet er muligt. Man er ikke selv herre over sin krop og kan derfor ikke bestemme hvorvidt et kejsersnit kan undgås, der kan ske mange ting – men det burde ikke være valgfrit. Ikke i mit hoved.

Jeg er meget stor fortaler for at føde vaginalt – for at føde normalt. Og også helt naturligt – derfor har vi valgt en hjemmefødsel, hvor medicinsk smertelindindring slet ikke er en mulighed. Men! Skulle jeg engang få et kejsersnit, så er det af livsnødvendige årsager, og ikke blot fordi jeg måske ikke tør at føde selv, eller ikke synes det lyder særlig rart, eller fordi det gør for ondt. Der kan være mange årsager til at man ønsker et kejsersnit – det kan være man har et på bagen i forvejen, det kan være at moderkagen blokerer udgangen, det kan være at barnet vender forkert. Der KAN være mange grunde.

Jeg synes man bør lade lægen bestemme, hvorvidt et så stort indgreb er nødvendigt. Jeg synes det valgfrie kejsersnit er en utrolig egoistisk handling! For mig er en vaginal fødsel den mest naturlige, sundeste mest trygge vej til verden.  Det gør pisse ondt, det ved alle, men det er fandeme det værd! En kamp uden lige, som kroppen kan klare. Det er helt utroligt!

 

Hvad tænker du. Bør kejsersnitt være valgfrit? 🙂

 

Kærligst, Fie


Hvis du har lyst, må du gerne følge med på Facebook. 🙂

1

  • Louise

    Jeg har en holdning til det her, som jeg gerne vil ud med. Jeg er 20 år gammel, og har en søn på et år. Jeg fødte en ham ved naturlig veginal fødsel, som jeg ikke har fortrudt. for det første er en fødsel en stor ting i livet, det at få lov at få sit eget barn ud, bare det at Være med til det er stort. jeg sagde da også til jordmoderen (jeg vil ha kejsersnit) da veerne var slemme. Men det sagde jeg jo bare fordi jeg havde smerter. Så høre jeg om en kvinde som vælger kejsersnit, fordi hun vil forblive stram, hvad er det dog for en gang gøjemøg at fyre af. (Er din fisse vigtigere end dit barns tarv). Men for ikke at gøre det Være end det er, så vil jeg til sidst sige, til de kvinder som har prøvet at føde normalt, som virkelig har haft hårde fødsler, og som ikke tør igen, få det kejsersnit hvis i ønsker endnu et barn, men misbrug det ikke. For det er ALDRIG! Sundt for et barn at komme ud den vej. ☺ kejsersnit bør i mine øjne Være valgfrit, men ikke på den måde som det er Idag, det bør ikke Være sådan at du bare kan sige til lægen. ( jeg vil ha kejsersnit fordi jeg ikke vil ha en slap vigina . men sådan så de kvinder som enten ikke kan, eller har prøvet, og ikke tør igen, kan få. ☺

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det behøver ikke altid være en syg verden, vi lever i!