1 års fødselsdag!

Vuggestue eller dagpleje?

Jeg har hørt skrækhistorier om børn der får lov til at skrige 45 minutter, fordi dagplejemoren SKULLE have pause. Jeg har hørt historier med børn der bliver kastet rundt mellem gæstedagplejere, da den primære dagplejemoder var på ferie eller var syg. Men! Jeg har også hørt fantastisk historier med børn der stortrives, og hvor dagpleje har været 100 % det bedste valg, da der ikke har været så mange børn og derved har det været mere tid til hvert enkelt barn.

Så hvad vælger man så? Hvordan kan man vide om dagpleje eller vuggestue er det rigtige valg? 

Herhjemme har vi valgt vuggestue. Vi har været meget i tvivl, som i rigtig meget! Den ene dag har vi sværget til dagpleje, men den anden dag har vi været 100 % sikker på vuggestue, som det jo også blev til sidst. Vi valgte at søge vuggestue pladsen i forbindelse med vores flytning til Randers. Jeg havde hørt rigtig godt om vuggestuen og havde faktisk både familie og venner, som havde børn dernede, så det var jo ikke helt ukendt – ikke helt farligt. Vi søgte pladsen og var nr. 2 på ventelisten, hvilket i vores øjne var helt fantastisk. Da vi boede ude i Drastrup havde vi også søgt vuggestueplads, og der startede vi som nr. 28 på listen og fik IKKE en plads. Skæbnen ville at vi den dag vi fik nøglen, også fik et brev i e-boks om, at Haley var blevet optaget i vuggestuen, og at vi bare skulle acceptere og så var hun godkendt .. ikke bare vuggestue, men også BØRNEHAVE. Der var pludselig mange muligheder åbne for os.

Men hvorfor valgte vi vuggestue?

Vi har valgt vuggestue af mange årsager! Men den mest basale var nok, at det var dét, som passede bedst til Haley. Der er ikke et facit over hvad der er mest rigtigt. Det er fuldstændig individuelt, og som sagt vaklede vi også rigtig meget imellem både dagpleje og vuggestue . Men når det er sagt, så er Haley et yderst socialt barn og har brug for at blive aktiveret hele tiden. Hun har altid været van til at omgås andre børn og hun nyder det altid! Faktisk skal der gerne være så mange børn som muligt! Hun er en meget højrystet pige, som rigtig giver udtryk for hvad hun vil – gerne med en masse fakter og skrål. Og det er jo fantastisk! Vi elsker at hun er så energisk, selvom hun jo helt basalt bare udforsker sig selv og sit stemmebånd.

14102406_291244224585506_5162090114077369888_n

Haley havde brug for at være sammen med en masse børn som rigtig kan køre hende træt! Hun havde brug for at få tappet alt energien i vuggestuen og mærke hvordan det er at være træt om aftenen. Og ja, mor og far har nok også brug for det! Hun skulle udfordres hele tiden og også gerne aktiveres hele tiden – det er hun dog rigtig god til at gøre selv også. Derudover er der madordning i vuggestuen, som er super dejligt. Vi skal ikke tænke på hverken morgenmad, frokost, eftermiddagsmad ELLER mellemmåltider. Hun får det hele dernede. Dog spiser hun morgenmad med os derhjemme, men det er dejligt at vide, at det er en mulighed de dage, hvor det måske går lidt stærkt om morgenen. De har også et system i vuggestuen hvor der bliver skrevet dagbog hver dag og uploadet billeder, så man altid kan følge med. Vi er endnu ikke blevet ringet efter dernede, så det må jo gå super godt! 🙂

Derudover er det for mig utrolig vigtigt at vide at personalet der passer min datter, er uddannet. Det er vigtigt at vide, at de ved præcist hvad de skal gøre i visse situationer, og ikke bare tager det på erfaringen. Selvfølgelig skal folk ikke bare kigge i bogen, men det er rart for mig som forælder at vide, at dem som passer mit elskede, ved hvordan de skal gøre. Jeg siger hermed ikke, at en dagplejer ikke ved det, for mange har taget forskellige kursus, og nogle også uddannelse, men i vuggestuen er det et krav for at kunne passe børn. Og det tiltaler mig.

En anden ting der bestemt også tiltaler mig er at det er det samme personale i vuggestuen. Der er selvfølgelig forskelligt personale på de forskellige stuer, men hvis en pædagog er syg, så bliver Haley ikke smidt til en anden vuggestue. Nej, der træder blot en anden til – i samme stue, samme bygning, vante omgivelser. Hun skal ikke til en gæstedagplejer, et gæstehus.. you name it. Det er en stor fordel for mig! Hun skal ikke kastes rundt i systemet fordi der er en der er syg eller lignende.

Hvordan er det så gået i vuggestuen?

Rytmik D. 9. august 2016 (5)

Haley blev altså vuggestuebarn og det er gået over alle forventninger! Hun har bare elsket det lige fra start. Hun er vild med at der sker så meget, hun er vild med den kæmpe legeplads, de skønne omgivelserne, pædagogerne, børnene, maden mm. Hun udvikler sig hele tiden og efter at hun er startet og har været der i lige godt 2 mdr, så er der bare kommet fart over feltet! Hun er rigtig ved at skabe sin egen identitet og det er fantastisk at se! Hun sover rigtig godt dernede – faktisk altid mellem 2,5 og 3 timer og det har hun ikke gjort siden hun var helt spæd! Derudover har hun cuttet sine 2 andre lure, så nu er hun en stor pige der kun sover middagslur.

Jeg er virkelig en stolt mor. Jeg siger ikke at alle børn bør gå i vuggestue, men for os var det det helt rigtige valg. Hvorvidt lillebror skal i vuggestue er der jo ingen der ved, men vi er vilde med den! Haley tænker ikke over at der ikke er så mange pædagoger til hvert barn, hun er bare vild med at der er mange mennesker. Flere at lege med! 🙂

Hvad har du valgt til dit barn? Og hvorfor? 

 

Kærligst, Fie


Hvis du har lyst, må du gerne følge med på Facebook. 🙂

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 års fødselsdag!