Lækre must-haves til lillebror!

8 tips til en budgetvenlig efterårsferie med børnene.

13151981_229466184096644_3126885653376633064_n

Når indkomsten består af SU, så er der ikke mange penge at gøre godt altid! Men derfor synes vi stadig, at det er mega vigtigt at give vores barn en fed ferie! Heldigvis er det ikke alt der koster penge, og at hygge sig behøver faktisk ikke engang at koste en krone! Det handler bare om at ryste posen, finde inspiration og ikke mindst kreativiteten frem. Og selvfølgelig gå til det hele med et positivt sind! 🙂

Derfor har jeg valgt at dele min budgetvenlige liste over ting der kunne være skide skægt at lave i efterårsferien med børn! 


1. Skovtur!

Tag’ en tur i skoven hele familien! Saml en masse ting fra naturen, I kan bruge til diverse formål. Nogle ting kan bruges til at lave kreative julegaver med, mens andre ting også kan bruges til juledekorationerne. Det er jo snart jul! Der kan samles grankogler, kastanjer til at lave kastanjedyr, agern mm. Alt der kan findes i naturen – det er kun fantasien der sætter grænser. Saml en masse ting og køb noget ler, så er der massere af timer at bruge dér. Alle aldersgrupper kan være med her.

2. Omvendtsdag

Lav en omvendtsdag derhjemme. Spis aftensmad om morgenen, sid på bordet og spis, gå baglæns hele dagen – alt kan næsten gøres. Jeg kan kun forestille mig hvor mange grin, det kan give i løbet af en dag!

3. Baaaagedag!

Hvem elsker ikke at bage? Børnene synes sikkert det er et hit, og der kan bruges mange timer i køkkenet. Jeg kender i hvert fald ingen børn der siger nej til en omgang kage! 😛

4. Halloweenmiddag

Vi bliver lige ved køkkenet! I kan også starte forberedelserne nu og lave en halloweenmiddag, hvor I eksperimenterer med diverse uhyggelige retter! Inviter familien over til en omgang kagefingre, blodkartofler og knoglesovs.

5. Spildag med konkurrencer

Hold en spildag derhjemme, hvor I kan lave forskellige konkurrencer. Fyr op i Wii’en, Playstationen, Xboxen mm. Eller vær’ lidt oldschool og find kortene og brætspillene frem. Vi herhjemme ELSKER at spille, så det ville helt klart være et hit her! Og igen kan hele familien samles og dyste.

6. Byvandring

Tag’ ud i byen og oplev noget! Gå i gaderne, se de forskellige ting, tag på kunstmuseummer, biblioteket mm. Der er massere af gratis oplevelser hvis bare man kigger sig lidt omkring! Tegn et skattekort til dine børn og lad dem gå på opdagelse i byen! Find kompasset frem og lade dem følge det. Tag’ evt. Pokemon Go med på farten, så er der da selskab for de større.. og en god motivation til at gå lidt! 😛

7. Sjov i Storcentre

Find det nærmeste Storcenter og tag en hyggedag der med at kigge i forretninger – bare for at kigge! Mange Storcentre tilbyder i efterårsferien nogle kuponner man kan købe, og så får man nogle ting fra de forskellige forretninger. Randers Storcenter tilbyder det i hvert fald. Og det er nu hyggeligt nok! Og koster ikke en bondegård.

8. Wellnessdag

Hold wellnessdag med pigerne (tag gerne drengene med hvis de gider!). Læg noget make-up, rens huden, tag fodbade, læg manicure/pedicure – gør jer smukke, BARE FORDI! Det er altid lækkert med selvforkælelse. Og så synes børnene sikkert at det er skide hyggeligt! 🙂

 

Så på med ja-hatten! Det behøver ikke at koste spidsen af en jetjager for at have det sjovt og hygge med familien. 🙂 Kig evt. på www.sjovforborn.dk. Der er også massere af inspiration at hente! & sidder du med en masse fantastiske budgetvenlige idéer, så smid da lige en kommentar! Det handler om at hjælpe hinanden.

God karma herfra!

 

Kærligst, Fie


Hvis du har lyst, må du gerne følge med på Facebook. 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre must-haves til lillebror!