Tænk på børnene!

Samsovning.. og hvad er det så lige?

Samsovning.

Et ord jeg tit er stødt på. Et ord jeg faktisk ikke rigtig forstod før langt henne i graviditeten med Haley. For hvad betyder det egentlig?

Samsovning betyder ganske simpelt at man sover med sine børn. 

Her har vi gjort klar til at Liam kan ligge tæt ved os. Han vil også komme til at ligge i vores seng! <3

Her har vi gjort klar til at Liam kan ligge tæt ved os. Han vil også komme til at ligge i vores seng! <3

Jeg kan huske at jeg først tænkte NO WAY! Aldrig i livet om hun skal sove i vores seng hver dag. Det er en dårlig vane. Det er slet ikke nødvendigt. Det er langt fra vores behov at hun skal ligge der og fylde og ødelægge vores nattesøvn. Udefra hørte jeg det også! Jeg tror jeg har hørt det mindst en millard gange.. DIT BARN SKAL SOVE SELV, OG DET SKAL HELST GERNE SOVE PÅ SIT EGET VÆRELSE.

Og sådan var det også det første år af Haleys liv. Hun sov selv på eget værelse i egen seng – eller, hun sov derinde fra hun var 4,5 måned til i går (13 mdr).

Vi er kommet ind i en rigtig skidt periode. Lige siden vi kom hjem fra ferie har Haley faktisk været rigtig utryg ved.. alting! Der skal intet til før hun græder, man kan ikke sætte hende ned på gulvet før hun bliver ked af det. Sove selv vil hun absolut ikke. Vi kæmper en kamp hver aften. Og mor er træt. Far er træt. Haley er skide træt! Men der er ikke noget at gøre – hun har bare haft en irritabel periode, som forhåbentlig går over igen! Det er KUN mor der duer og far han skal bare holde sig væk. Han skal faktisk ikke engang røre eller kigge på mig, så er den gal!

Så nu har vi taget andre alternativer i brug!! Haley hun er simpelthen blevet rykket ind i vores soveværelse igen. Vi har taget springet TILBAGE og det gør vi for en stund. Hvor længe vides ikke. Og for første gang meget længe var der ro 18:50. Fuldstændig ro. Vi hørte først fra hende igen 04.40, hvor hun tabte sutten og lige havde brug for den i munden igen. Far var heldigvis hurtig, så hun ænsede ikke rigtig at hun var vågen.

Kl. 05.30 blev Haley ked af det igen. Og nu tog vi hende over i sengen. Hun måtte rigtig gerne sove imellem os og hun faldt til ro med det samme. Far tog hende op af sengen og sørme ikke om hun lagde sig på HANS bryst… I EN TIME! Lykkelig var han! Men også panisk bange for at rykke sig en millimeter – sæt hun skulle skrige som hun plejer! Men det gjorde hun ikke.. Ikke før senere da det blev lyst og hun så mig, haha!

Det var hele familiens behov at rykke hende ind i soveværelset. Det er ligeså meget vores behov, som det var Haleys og vi er så glade for at vi gjorde det! Vi har fået en nat med ro uden at skulle op hver halve time. Og jeg lyver ikke, sådan har det været de sidste 3 (!!!) uger! 🙂 Vi elsker at ligge i samme seng og hun er altid mere end velkommen i midten! Vi putter hende i egen seng, men kan vi mærke at hun har brug for os, så kommer hun op – uden indvendinger. Vi håber dog på sigt at hun vil sove inde hos sig selv igen, men det er bestemt ikke noget vi vil haste med.

 

Lige nu vil vi nyde at det går godt. 🙂 Mikkel har Haleys seng på den ene side og jeg har Liams på den anden side. Åh jeg glæder mig allerede til at sove med begge vores børn. Det er virkelig lykken. Jeg stolede på min mavefornemmelse og mit moderinstinkt – og så skider jeg altså lidt på at NOGEN mener at det kan være en dårlig vane! Tryghed er ALDRIG en dårlig vane! Bum.

 

Kærligst, Fie


Hvis du har lyst, må du gerne følge med på Facebook. 🙂

3 kommentarer

  • Camilla

    Skid da hul i hvad andre mener og gør… hvis det fungere for jer – er det sådan det skal være…
    Alberte er 10 år og har stadig dage hvor hun bare skal falde i søvn hos mor- eller kommer ind og kravler under dynen i løbet af natten. Tryghed eller ej – jeg synes faktisk også det er pisse hyggeligt. ❤

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Jeg tror man helt selv skal gøre som man føler for og så lukke af for andres meninger. 😊 Der findes ikke dårlige vaner på det punkt.. syntes jeg ihvertfald ikke 😀 det er et helt naturligt instinkt vi mennesker har med at sove sammen og passe på hinanden.
    Vores søn sov også inde hos til han var 10 mdr. Før var jeg ikke klar til han kom på eget værelse.. han er knap 16 mdr nu og sover stadig på eget værelse, men har han brug for det, kommer han ind til os om natten. Lige for tiden har han bare svært ved at finde ro inde i vores seng, så går det op i leg. Så sover han for tiden bedst i sin egen og andre dage soverr han bedst hos os. Men det er alt efter hvad han har brug for. Lillebror kommer til verden i december, og sover også inde hos os så længe han lyster.. 😊
    Jeg selv er mega tryghedsnarkoman og sov hos mine forældre længe! 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Jeg syntes det er helt fint hvis det fungere for jer!
    Mine børn har altid fået lov til at sove inde hos os hvis de havde brug for det.
    Mindste pigen (1år) sover på vores værelse – dog i egen seng. Har hun altid gjort.
    Vores mellemste pige (2år) er i en periode hvor hun KUN vil sove, hvis hun ligger i vores seng. Så det er der hun bliver puttet.

    Vores store dreng havde også en lang periode hvor han sov inde hos os , men det er længe siden og idag er han 5år og sover på sit eget værelse og det fungere bedst for ham 👍🏼

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tænk på børnene!