20 tegn på at jeg er blevet mor!

Barselserfaringer, åbenbaringer og indrømmelser!

Som førstegangsmor har jeg alt for tit oplevet, at fået slået pusten ud af mig. Der er mange ting, som jeg absolut ikke anede noget som helst om, før jeg stod i det. Måske jeg egentlig godt vidste tingene, men jeg var slet ikke parat på dem. Og de ting som jeg måske googlede før fødslen, men pludselig bare var ord – for med en baby findes ingen brugsanvisning og ej heller nogen returret, jeg måtte prøve mig frem – heldigvis kom det hele jo med tiden! 🙂

Jeg har skrevet nogle af de ting som slog pusten ud af mig. Nogle af de ting, som var ekstra hårde og nogle ting, som var nødvendige for mig. Derudover også lidt om, hvordan det faktisk er at være mor. For det er en helt fantastisk selvom det til tider er noget af en kamp!

d

– Søvn var de første mange måneder en by i Rusland. Nu har hun heldigvis udviklet et godt sovehjerte, men hun er ikke bedre end mange andre – vi HAR haft søvnløse nætter. Mange af dem – og de forekommer stadig til tider nu hvor hun næsten er et år.

– Kaffe er en god idé at have øverst på indkøbslisten – du får brug for det! Refererer her til punkt 1 med søvnløse nætter. Og det er GANSKE ok at varme kaffen i microen – det er ofte sket et par gange, hvis ikke 3 herhjemme…

– Jeg fandt ret hurtigt ud af de forskellige skrigniveauer for gråd og hvad der betød hvad. Men jeg vil også erkende at jeg i starten var fuldstændig blank på det område. Jeg havde en tjekliste jeg krydsede af for at være helt sikker på, at hun da i hvert fald ikke var sulten, træt eller havde en tung ble! Men det kommer hen af vejen – bare rolig!

– Jeg fandt ud af hvad ubetinget kærlighed I den grad. Aldrig har jeg elsket nogen højere end mit eget kød og blod.

– Frygten for at miste har pludselig fået en hel ny betydning. Man har set alle farer på forhånd!

– Jeg har aldrig taget så mange billederi mit liv. Og HUSK at få fremkaldt de bedste billeder – det giver bare en hel anden følelse. Vi er så småt i gang med at fylde hele den ene væg med billeder.

– Google er og bliver din allerbedste ven – sammen med selvfølgelig en helvedes masse Facebookgrupper. “Er der mon nogen der har oplevet det samme”, “tigerspring – hvad er det?”, “mme til baby – hvilken en?” og meget mere.

– Jeg var/er “proffesionel multitasker”– at give en flaske, spise selv OG snakke med manden, det er ingen sag nu. Man bliver nødt til at kunne klare alting med én hånd! Den anden hånd kræver nemlig oftest en baby på armen, i hånden eller en hel 3. ting!

– Når du er ude at handle, kommer du altid hjem med ting til baby – og glemmer som oftest det du tog hen efter, som jo egentlig var til dig selv. Men du vil også hurtigt finde ud af, at det bare er sådan det er. Man glemmer hurtigt sig selv i farten.

– Du kan risikere at miste venner, det kan næsten ikke undgåes når du får baby. De der bliver i dit liv bliver guld værd. Men mange falder fra. Sådan er det, om det er selvvalgt eller ej. Jeg mistede en del – men det var nok også fordi mange ikke var samme sted i livet, og derved slet ikke kunne forstå de nye ændringer i hverdagen.

– At holde sine aftaler på et bestemt tidspunkt er næsten en umulighed. Eller.. bare det at komme ud af døren til tiden. Planlægning er, ligesom punkt 1, en by i Rusland. (Dem er der mange af!)

– Det bedste jeg ved er, når Haley de få gange falder i søvn på mit bryst – der findes intet bedre! Det sker ikke så ofte mere, mest egentlig når der er tænder på vej, eller hun har rigtig ondt / er meget træt. Hun finder ikke den samme tryghed hos os som førhen, eller også er der bare så mange andre ting, der er sjovere.

– Du tager sig selv i flere gange at løbe ind til din baby for at tjekke, om h*n trækker vejret. Og så er det ikke engang løgn! Selvom Haley var 5 måneder, så løb jeg stadig derind. Flere gange om dagen. Hønemor, ja tak! Men det er ok! Det skal der være plads til.

– Kærligheden til min mand blev forhøjet med en millard. At se sin bedre halvdel med ens baby, det sætter spor i hjertet – på den gode måde! Det er en vidunderlig følelse, og en følelse der slet ikke kan erstattes med noget.

– Men når det er sagt, så kommer parforholdet også på prøve. Det manglende overskud til at pleje forholdet i hverdagen, samt minus søvn på kontoen, det KAN give forhindringer og udfordringer, og det har det da bestemt også gjort. Vi HAR haft dage, hvor hele huset nærmest runger – heldigvis har Haley sovet igennem det hele. Det er det gode sovehjerte der taler.

– Sidst, men ikke mindst – Haleys behov kommer altid før mine og andres. Hun er min ener. Jeg oplevede kærlighed som ingen anden, og aldrig havde jeg forestillet mig, at jeg kunne elske et andet menneske så højt. Dét var en åbenbaring for mig.

 

Dette var blot nogle af de ting, som jeg har erfaret igennem min barselstid og ikke mindst tiden som mor. Livet med børn indeholder både godt og ondt, men i sidste ende er det jo det hele værd – det må vi huske os selv på.

 

Måske du kan krydse nogle af selv? 

 

Kærligst, Fie

 

Hvis du har lyst, må du gerne følge med på Facebook. 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20 tegn på at jeg er blevet mor!